Seal of the Soul
~Nadine, 3rd baby

“Mirjam came to my house for 3 sessions and made such a difference in my recovery! The abdominal massage and lymph drainage helped me to relax and feel nourished. The Belly Bind was wonderful! It gave me so much support in my back. My belly pouch also diminished day after day! I am happy I booked this for myself!”

~Nadine, 3rd baby
~Mariam, living in the UK

“Oh wouldn’t it be nice if you lived next door to me? I am so pleased with the treatment I received at Gentle Beginnings. I booked in for an Abdominal Therapy session (abdominal massage). Even though I generally don’t like my stomach being touched I loved this treatment. Mirjam was very gentle and considerate of my insecurities.

It firstly helped with my constipation which was a difficult issue for me. The information I got from Mirjam was so beneficial I will definitely be implementing this when I go back home. Thank you so much xxx”

~Mariam, living in the UK
~Esther

“I had my first Abdominal Massage session with Mirjam last week and it is amazing! She is a very knowledgeable wise woman and her hands are magic, I highly recommend her therapies.

I felt my abdomen and pelvis very relaxed after the treatment and my periods this month is painless. Thank you so much not only for your hands but also for holding the space for me to release some emotions. You are an amazing woman.”

~Esther
 ~Roos, 3-sessies Nourishing New Mama Plan

“Het Nourishing New Mama Plan gun ik elke net bevallen vrouw. Mirjam is betrokken, zacht en aandachtig, precies dat wat fijn voelt in zo’n kwetsbare periode als de kraamtijd. Ik heb haar handen en aandacht als zeer helend ervaren. Zo fijn om de tijd te krijgen om mijn lijf weer helemaal te voelen. Hmm.. en de thee die ze meeneemt, nog even een extra verwennerij; hmmm!!”

~Roos, 3-sessies Nourishing New Mama Plan
~Marieke, 3-sessies Nourishing New Mama Plan

“Wat een feest was het om Mirjam drie keer thuis te ontvangen na de bevalling van onze tweede zoon. Ik kan het iedere vrouw die zwanger is aanbevelen! Mijn herstel na de bevalling is mede door Mirjam heel voorspoedig verlopen. Elk bezoek was een feestje: totale ontspanning in je eigen omgeving door een heel kundige vrouw waar je je meteen bij op je gemak voelt en die alles met liefde doet, dat voel je. Het allerfijnste vond ik dat Mirjam naar je toekomt waardoor je je niet hoeft te haasten, de eerste twee keer was de kraamhulp er zelfs nog, en lekker in je eigen omgeving kunt ontspannen. Na 9 maanden zwanger zijn met als hoogtepunt de bevalling en de geboorte van een gezond kind, is dit het mooiste en grootste cadeau dat je aan jezelf kunt geven!!!”

~Marieke, 3-sessies Nourishing New Mama Plan
~Irene, 5-sessies Nourishing New Mama Plan & Placenta Capsulation

“Van mijn doula kreeg ik kreeg ik tijdens de zwangerschap een kaartje aangereikt van manumanu (voorheen de massagepraktijk van Mirjam), nadat ik wat informatie op had gevraagd over het laten capsuleren van de placenta. “Kijk hier maar eens naar, dit is echt iets voor jou.” Op de website stuitte ik al snel op het “Nourishing New Mama Plan”. Dit klonk heerlijk, maar zou ik me dat ook echt gunnen? Uiteindelijk besloot ik er niet te lang over na te denken en heb gekozen voor de 3 sessies en het capsuleren van de placenta.
Vrouwen…! Ik ben zo blij dat ik deze beslissing genomen heb!
Ik lees nu een aantal regels op de website van manumanu terug: “…intuïtieve manier van werken..bewustwording door aanraking…jezelf voeden en koesteren..de behandelingen helpen je je kracht en intuïtie weer te voelen…”
Al deze woorden worden waargemaakt en meer. Bij de eerste behandeling kwam dit meteen Zo binnen. Na de bevalling werd mijn tijd al snel opgeslokt door de behoeften van mijn pasgeboren kindje, alle aandacht gaat daar heen en tja.. je vergeet jezelf.
Mirjam kwam binnen met een tas vol cadeaus (het vlies en de navelstreng ingedroogd, de capsules..zo mooi verpakt) en heerlijke luchten (zelfgemaakte olie en voedende chai thee). Ik, nog vol adrenaline mijn bevallingsverhaal vertellend.. “Ja, je ademhaling zit wel wat hoog..” Bij de eerste aanraking van Mirjam met haar magische warme handen werd daar meteen wat aan gedaan. Tijd speelt geen rol meer en alle aandacht is nu voor mij. Pffff…zak…ik drijf af in tijd en ruimte terwijl ik in de verte de zachte aanraking naar mijn voeten voel gaan….Ik heb er meteen twee behandelingen bijgeboekt en ben voor de volle 5 sessies gegaan.
Dankdank Mirjam!”

~Irene, 5-sessies Nourishing New Mama Plan & Placenta Capsulation
~Michelle, 5-sessies Nourishing New Mama Plan

“In mijn eerste zwangerschap was ik totaal niet bezig met de periode na de bevalling. Het overviel me. Lichamelijk en geestelijk wordt er dan opeens heel veel van je verwacht, terwijl je nog aan het herstellen bent van de bevalling. In onze samenleving is het normaal dat we er dan als vrouw alleen voorstaan, maar dat is helemaal niet normaal. Je moet als vrouw de rust en ruimte krijgen om te herstellen, met als enige verantwoordelijkheid de verzorging van je baby. En je moet je dit ook gunnen, je niet schamen om hulp te roepen en jezelf te verwennen. Verder heb je de transitie naar moeder gemaakt, iets wat zeker gevierd mag worden! Met het Gentle Beginnings pakket zorgt Mirjam dat je even goed verwend wordt, met warmte, heerlijke massages, heerlijke thee en word je als moeder geblessed met het moederschap. Iets wat elke nieuwe moeder verdient!”

~Michelle, 5-sessies Nourishing New Mama Plan
~Merel, 3-sessies Nourishing New Mama Plan

“Wat ik heel prettig vond is dat er iemand was die speciaal voor mij kwam na mijn bevalling en dat ik mij daar heerlijk in kon laten zakken. Je luisterde naar mijn verhaal, hoe ik de dingen had beleefd of beleefde op dat moment met de baby. En de massages en behandelmethoden waren heerlijk. Vooral de eerste moxa behandeling vond ik een bijzondere ervaring. Ik heb niet vaak dat ik niet wil weten hoe en waarom iemand iets doet; ik ben daarvoor te nieuwsgierig; maar bij deze behandeling hoefde ik dat niet te weten. Mijn lijf reageerde als vanzelf op deze behandeling. Moxa werkte verwarmend en verzorgend.
Ik vond van te voren de prijs wat hoog en niet de moeite waard naar mijn idee. Toch gunde ik mijzelf de verzorging omdat ik zo zwaar uit de bevalling kwam en ik alles wilde doen om weer op krachten te komen. En de sessies waren zó fijn! Ik zal andere zwangere vrouwen zeker adviseren jouw Nourishing New Mama Plan aan te gaan!”

~Merel, 3-sessies Nourishing New Mama Plan
~Jessica, 3-sessies Nourishing New Mama Plan

“Na een zeer ontspannen en heerlijke zwangerschapsmassage te hebben gehad, vond ik het belangrijk dat er na de bevalling ook aandacht aan mijn lichaam werd besteed en heb me ingeschreven voor drie sessies van Nourishing New Mama Plan van Gentle Beginnings. Heerlijk dat er iemand alleen maar aandacht heeft voor jou en je lichaam en voornamelijk aandacht geeft daar waar het op dat moment het meest nodig is namelijk je buik (baarmoeder) en je onderrug. Tijdens de tweede sessie worden aan dezelfde plekken aandacht gegeven, plus je nek, schouders en hoofd, een ontspannen oppepper! Zo kan je er weer tegenaan in deze eerste heftige weken na de bevalling. De derde sessie is de kers op de taart, een full body massage, waarbij je aan kan geven waar je eventueel extra aandacht nodig acht. Een absolute aanrader!!

~Jessica, 3-sessies Nourishing New Mama Plan
~MD, 3-sessies Nourishing New Mama Plan & Placenta Capsulation + Tincture

“Omdat dit m’n derde en zeer waarschijnlijk m’n laatste zwangerschap was, zocht ik een ritueel om daarvan afscheid te nemen. Ook wilde ik wat beter en bewuster voor mezelf zorgen na de bevalling. Voorheen vond ik het onvoorstelbaar, het nuttigen van je eigen placenta. Naarmate ik er meer over las, begon ik het wel interessant te vinden. Toevallig had ik tijdens deze zwangerschap last van andere kwaaltjes dan de vorige twee, waaronder een hardnekkige (en lelijke), steeds erger wordende huidaandoening in m’n gezicht. Het proberen van de placenta capsules had voor mij dus ook wel een “I’ll try anything’” kantje.
Hoewel ik na al m’n zwangerschappen goed herstelde, voelde ik me deze keer rustiger, en al in de eerste week na de bevalling begon m’n huid weer op te klaren. De aandoening in inmiddels helemaal weg.
Lichamelijk voelde ik me goed, en de borstvoeding kwam goed op gang. Ik kan niet echt zeggen wat de capsules doen (daar kun je genoeg over vinden trouwens), maar ik voelde me er goed bij ze te gebruiken. M’n batterij opladen, zo voelde het. Ik heb er trouwens ook de tinctuur bij besteld, en na m’n bevalling van een fijne Nourishing New Mama 3-daagse van Mirjam genoten. Een voorspoedig herstel waarvan ik ook nog heb kunnen genieten!”

~MD, 3-sessies Nourishing New Mama Plan & Placenta Capsulation + Tincture
~Annemarie, Placenta Capsulatie

“Ik vond het heel spannend om mijn gecapsuleerde placenta in te nemen. Er nu op terugkijkend kan ik zeggen dat ik een super goed herstel heb gehad van mijn tweede bevalling. Ik ben ook enorm afgevallen. Ik heb weer het lichaam van voor mijn eerste bevalling. Dat is heel erg fijn maar ook wel wat vreemd, ik moet er nog aan wennen weer zo slank te zijn! Verder ben ik in de weken na de bevalling tot nu toe (5 maanden na de bevalling) nooit ziek geweest. Of het allemaal is toe te wijden aan de inname van de placenta weet ik niet, maar ik voel me top! Ik zal het innemen van de placenta zeker aanraden aan andere vrouwen. En ik ben ook heel erg blij met het mooie gedroogde vlies en de navelstreng als aandenken. Nogmaals bedankt daarvoor Mirjam!”

~Annemarie, Placenta Capsulatie
~Josta, 3-sessies Nourishing New Mama Plan

“Afgelopen oktober bij Mirjam de ‘ Nourishing New Mama 3 day Plan ‘ geboekt. Het was heerlijk! Vanwege een keizersnede wilde ik last-minute wat aan het pakket wijzigen en dit was totaal geen probleem voor Mirjam. Ook borstvoeding geven tussen de behandeling door was mogelijk. Na de behandelingen heb ik mij nog een hele tijd heerlijk ontspannen gevoeld, echt een aanrader voor elke nieuwe moeder.”

~Josta, 3-sessies Nourishing New Mama Plan
Seal of the Soul